Informace pro veřejnost: Na SVU Olomouc nevyšetřujeme živá zvířata

Rádi bychom upozornili všechny návštěvníky a klienty, že Státní veterinární ústav Olomouc (SVU Olomouc) není veterinární klinikou ani ordinací, kde by se vyšetřovala a léčila živá zvířata. Fungujeme jako laboratorní zařízení, které se specializuje na diagnostiku a analýzu vzorků pro potřeby veterinární péče, kontrolu zdraví zvířat a bezpečnosti potravin.

Co na SVU Olomouc poskytujeme:

  • Laboratorní vyšetření vzorků: Provádíme různé druhy analýz a vyšetření, včetně mikrobiologických, chemických, parazitologických a dalších. Vzorky mohou zahrnovat krev, moč, tkáně, a další materiál odebíraný veterinárními lékaři nebo majiteli zvířat.
  • Toxikologická a patologická diagnostika: Analyzujeme vzorky pro odhalení přítomnosti toxických látek a provádíme pitevní vyšetření, abychom zjistili příčiny úhynu.
  • Bakteriologická a virologická analýza: Nabízíme detekci a identifikaci bakterií, virů a dalších patogenů, které mohou ohrožovat zdraví zvířat.
  • Analýza potravin: Zajišťujeme kontrolu bezpečnosti potravin živočišného původu, jako je maso, mléko a ryby, abychom zajistili, že splňují přísné normy pro zdravotní nezávadnost. Provádíme testy na přítomnost bakterií, toxinů a dalších kontaminantů.

Na co se u nás můžete obrátit:

Pokud potřebujete laboratorní vyšetření vzorků, kontaktujte svého veterinárního lékaře, který vám poradí s odběrem a zasláním vzorků k nám. Pro veřejnost a chovatele poskytujeme možnost vyšetření na různé infekce, toxiny či další faktory, které mohou ovlivnit zdraví jejich zvířat. Kromě toho zajišťujeme kontrolu bezpečnosti potravin, která pomáhá zajistit kvalitu živočišných produktů. Nezabýváme se však přímým ošetřováním živých zvířat.

Věříme, že tato informace pomůže předejít případným nedorozuměním. Pokud máte dotazy k našim službám nebo potřebujete více informací, neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím kontaktních údajů uvedených na našem webu.

SVU Olomouc – Váš partner v laboratorní diagnostice, analýzách a kontrole bezpečnosti potravin.