Provádíme chemická, fyzikálně-chemická, biochemická a toxikologická vyšetření potravin, krmiv, vod a biologického materiálu podle požadavků české i evropské legislativy s využitím špičkové instrumentální techniky. Většina metod používaných na oddělení je akreditovaná. Zkušební metody najdete v seznamech vyšetření. V případě potřeby nabízíme odběr vzorků, konzultace a poradenství.
Jméno | Telefon | |
Mgr. Pavla Macharáčková vedoucí oddělení | +420 585 557 262 | pmacharackova@svuol.cz |
RNDr. Alena Jašková | +420 585 557 306 | ajaskova@svuol.cz |
RNDr. Pavel Adamovský, Ph.D. | +420 585 557 244 | padamovsky@svuol.cz |
Mgr. Lenka Kadalová | +420 585 557 269 | lkadalova@svuol.cz |
- chemické a fyzikálně chemické parametry potravin a krmiv
- výživové (nutriční) hodnoty potravin
- potravinářské přídatné látky (barviva, konzervanty, sladidla) a alergeny
- rezidua veterinárních léčiv
- kontaminanty a toxikologicky významné látky
- radioaktivita gamaspektrometrickou metodou
- biochemické parametry v krvi a moči zvířat
- vyšetření pitné vody podle požadavků platné legislativy a povrchové vody v souvislosti s chovem ryb